Сб
24-05-11
00:25
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Лужанська Бібліотека
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Ми за мир у всьому світі

Переглядів: 416 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 14-08-29

Шана тобі, рідна мово!

«Мово рідна! Ти невід’ємна частинка мого народу, моєї душі. Рідненька, ти даруєш кожному з нас можливість розмовляти, ти даєш крила – слова, що оживають на папері безсмертними рядками… Мову нам передали вуста матерів з колисковими, казками та легендами нашої України.

Живи мово, красуйся своїми барвами, бо ти – душа народу, і поки ти є – народ не здолати!»

  • словами розпочала захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови вихователь старшої групи Богдана Юріївна Стець-Максимюк. У святі взяли участь вчитель української мови та літератури Лужанського ЗЗСО Юречко Інна Орестівна, учні 6-Б класу та завідуюча Лужанською селищною бібліотекою Савка Наталія Дмитрівна. Діти мали змогу відчути красу рідного слова, історичну цінність мови для народу, її велич, яка передається з покоління в покоління. Вихованці з радістю готувалися до свята вивчали вірші про рідну мову та музичні твори, поставили хореографічну композицію із вишитими рушниками. Бібліотекар повела дітей у чаруючий світ української поезії та літератури підготувавши із учнями 6-Б декламування віршів та інсценівку: «Як Стецька грамоті вчили». А Інна Орестівна зі своїм учнем Василем Гаврилюком підготували для малят літературну вікторину. Діти відчули красу рідної мови, їхні серця наповнилися любов’ю до Батьківщини та духовної культури нашого народу.

Мова – це безцінний скарб даний нам Богом – хай Господь береже нашу мову тихою молитвою у наших серцях.

Шана тобі, рідна мово!

Переглядів: 186 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 19-02-22

Подорожуємо країнами світу із бібліотекою.

«Подорожуємо країнами світу із бібліотекою» під такою назвою проходив спільно проведений Лужанською бібліотекою та старшою групою № 2 Лужанської дошкільної установи «Сонечко» літературно-пізнавальний калейдоскоп.

  • із вихователем Богданою Юрівною Стиць –Максимюк та її помічницею Галиною Іванівною Будз помандрували до першої зупинки ,яка називалася «Бібліотечна». Здійснивши екскурсію по бібліотеці , малята побачили чудовий світ книг, побували на бібліотечному уроці «Країни світу на карті землі», переглянули відеоматеріал «Мандруємо країнами світу» та проспівали дитячу пісеньку на англійській мові .

Друга зупинка називалася « Пізнавальна» , яка проходила в групі у малят.

Саме тут діти мали змогу ознайомитися із виставкою-інсталяцією про країни світу, відгадували загадки, слухали казки дитячих зарубіжних письменників,складали розсипанки даної тематики , розмальовували прапори різних держав та радісно обговорювали маршрут третьої зупинки, яка має називатися « Святково- карнавальна» . Сюди прибудуть справжні греки, американці, французи, єгиптяни, індуси, японці, роль яких виконають діти.

Тут будуть здійснюватись маршрутні зупинки по країнах світу, тут буде можливість познайомитися із казковими героями, новорічними привітаннями, загадками, тут можна буде побачити та почути запальні пісні, танці та ігри багатьох країн світу.

Від народження сім`я замінює дитині цілий світ,пізніше малюк знайомиться із іншими людьми,дізнається про існування свого села,міста,країни а потім інших міст та країн.

Світ для людини може залишитися маленьким чи стати величезним залежно від того,людина йде у світ чи сидить і чекає,коли хтось прийде до неї .

Щоб жити серед усього цього , дитина має багато дізнатися , якомога глибше пізнати себе,знайомитися зі світом і вміти представляти себе і ми дорослі маємо допомогти їм у цьому.

Переглядів: 191 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 18-12-19

«Бібліотека - в центрі розвитку творчості дитини».

 

Протягом вересня в бібліотеці проходив місячник під гаслом «Бібліотека - в центрі розвитку творчості дитини». Учні Лужанського ЗЗСО мали змогу побувати на літературних читаннях В.Сухомлинського , брати участь у літературних мандрівках,переглядати відео-презентації, відгадувати загадки, побувати на літературних читаннях В.Сухомлинського,малювати малюнки до своїх улюблених книг .

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 181 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 18-11-07

Переглядів: 219 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 17-10-25

Чом,чом, земле моя

Переглядів: 230 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 17-06-09

 
 
В березні 2017 року в приміщенні читального залу Кіцманської дитячої районної бібліотеки відбувся 2-й етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2017». Конкурс проходив у чотири етапи: І тур –«Моя улюблена книга», включав у себе представлення свого читацького щоденника членам журі та розповідь про свій улюблений прочитаний твір. ІІ тур – бліц-турнір «Інтелектуальна розминка». ІІІ тур – Про мову жартома Кілька серйозних і жартівливих вправ ІV тур – Вікторина «Пригоди і романтика» У підсумку конкурсу дипломом першого ступеня «Найкращий читець Кіцманщини» було нагороджено Рихла Андрія ученика 6 класу , найкращого читця бібліотеки с. Шишківці та Ілюк Мирославу ученицю 7 класу, найкращу читачку бібліотеки смт. Лужани. Диплом другого ступеня отримали Рудяк Марина учениця 6 класу, найкраща читачка бібліотеки с. Лашківка і Бажан Олександра учениця 7 класу, найкраща читачка дитячої районної бібліотеки. Дипломом третього ступеня нагороджено Шершень Риму ученицю 6 класу, найкращу читачку бібліотеки с. Дубівці та Ісар Андріяну ученицю 7 класу, найкращу читачку бібліотеки с. Валява.

К

Переглядів: 250 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 17-03-19

18 лютого, в Лужанах згадували трагічні події на Майдані трирічної давнини, а також поминали загиблих під час Революції гідності і військових дій на Сході України. Патріотичний захід відбувся біля першого і поки що єдиного на Кіцманщині пам’ятника Героям небесної сотні. Чимало лужанців були активними учасниками Революції гідності, а зараз стали хоробрими захисниками України, невтомними волонтерами... Послухати спогади учасників історичних подій та вшанувати тих, хто віддав життя в боротьбі за Україну, прийшло багато молоді, які розгорнули великий жовто-блакитний стяг. Після молитви і проповіді отця Романа на заході виступили селищний голова Лужан Наталія Катрюк, волонтери, активісти. Біля пам’ятника палали символічні багаття, були складені шини і металеві бочки — такі ж, які палали під час кривавих подій на Майдані в Києві. Присутні молилися за упокій душ загиблих Героїв і за мирне майбутнє нашої України, поклали лампадки, квіти та вінки до підніжжя пам’ятника, а в небо піднявся символічний жовто-блакитний хрест із повітряних кульок.

Переглядів: 281 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 17-02-24

Бібліотека - книги храмБібліотека - книги храм.

І знань безмежне море і надія.

Палкий вогонь незгасних поривань,

Що наше серце й душу гріє.

Натхненну працю здавна віддають Бібліотекарі народу.

Сьогодні дяку й шану їм несуть

Дорослі й діти в нагороду.

Книга –це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій.

Читати систематично й осмисленно дітей навчає школа, а бібліотека допомагає залучати учнів школи до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними.

Саме з цією метою 27 вересня  учні 2  класу Лужанського ЗНЗ I-IIIст. ім.В.Орелецького спільно із класним керівником Сокирко Оксаною Григорівною запланували пізнавально-оглядову екскурсію до сільської  бібліотеки. Діти познайомились з чарівним світом книги, дізналися, що таке бібліотека, як користуватись бібліотекою, як розміщені книги на полицях,переглянули книжкові виставки. А головне всі виявили бажання стати читачами бібліотеки та отримати цікаву книгу.

 Весело та радісно було в цей день у бібліотеці. Діти, які побували на екскурсії, мали змогу записатися до бібліотеки і взяти книжки додому. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності від маленьких користувачів.

Переглядів: 229 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 16-09-27

 19 липня у приміщенні Інтернет-центру Кіцманської  ЦРБ  відбувся районний етап обласного конкурсу на кращу сільську бібліотеку з національно-патріотичного виховання дітей та молоді «Свою Україну любіть».

Провідною ідеєю конкурсу є становлення самодостатнього громадянина-патріота України, готового до виконання громадянських і конституційних обов’язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, зміцнення соціально-економічних, духовних, культурних основ розвитку українського суспільства.

Завданням конкурсу  було показати ефективні форми і методи бібліотечної роботи, щодо активації національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

 У конкурсі взяли участь 11 бібліотек-філій,  які представили свої роботи. Роботи були витриманими, щодо тематики, креативно оформленими , наповненими духом патріотизму.

  Перемогу отримали :

перше місце – бібліотека с.Брусниця , бібліотекар Ю.В.Понич;
друге місце – бібліотека Стрілецький Кут, бібліотекар М.К.Даневич;
третє місце – бібліотека смт.Лужани, бібліотекар Н.Д.Савка.

Переможці отримали дипломи та цінні подарунки.

За участь у конкурсі було нагороджено грамотами та цінними подарунками:

бібліотеку с. Валява , бібліотекар Д.К.Лисак ;
бібліотеку с. Драчинці, бібліотекар М.П.Чорней;
бібліотеку с. Іванківці, бібліотекар А.С. Мандзюк;
бібліотеку с. Оршівці , бібліотекар Я.М.Чернівчан;
бібліотеку с. Н.Станівці , бібліотекар О.В.Романович;
бібліотеку с. Шишківці , бібліотекар З.Ю.Фалібога;
бібліотеку с. Кліводин, бібліотекар С.І.Мартинюк;
бібліотеку с.Брусенки , бібліотекар Л.А.Федорняк.

Члени журі гарно дякують усім учасникам, які взяли участь у конкурсі,  а переможцю гідно представити свою бібліотеку на обласному етапі та отримати перемогу.

Переглядів: 259 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 16-07-20

«Свою Україну любіть"

 

 19 липня у приміщенні Інтернет-центру Кіцманської  ЦРБ  відбувся районний етап обласного конкурсу на кращу сільську бібліотеку з національно-патріотичного виховання дітей та молоді «Свою Україну любіть».

Провідною ідеєю конкурсу є становлення самодостатнього громадянина-патріота України, готового до виконання громадянських і конституційних обов’язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, зміцнення соціально-економічних, духовних, культурних основ розвитку українського суспільства.

Завданням конкурсу  було показати ефективні форми і методи бібліотечної роботи, щодо активації національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

 У конкурсі взяли участь 11 бібліотек-філій,  які представили свої роботи. Роботи були витриманими, щодо тематики, креативно оформленими , наповненими духом патріотизму.

  Перемогу отримали :

перше місце – бібліотека с.Брусниця , бібліотекар Ю.В.Понич;
друге місце – бібліотека Стрілецький Кут, бібліотекар М.К.Даневич;
третє місце – бібліотека смт.Лужани, бібліотекар Н.Д.Савка.

Переможці отримали дипломи та цінні подарунки.

За участь у конкурсі було нагороджено грамотами та цінними подарунками:

бібліотеку с. Валява , бібліотекар Д.К.Лисак ;
бібліотеку с. Драчинці, бібліотекар М.П.Чорней;
бібліотеку с. Іванківці, бібліотекар А.С. Мандзюк;
бібліотеку с. Оршівці , бібліотекар Я.М.Чернівчан;
бібліотеку с. Н.Станівці , бібліотекар О.В.Романович;
бібліотеку с. Шишківці , бібліотекар З.Ю.Фалібога;
бібліотеку с. Кліводин, бібліотекар С.І.Мартинюк;
бібліотеку с.Брусенки , бібліотекар Л.А.Федорняк.

Члени журі гарно дякують усім учасникам, які взяли участь у конкурсі,  а переможцю гідно представити свою бібліотеку на обласному етапі та отримати перемогу.

Переглядів: 205 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 16-07-20

Чорнобиля гіркий полин

 

 

Чорнобильська катастрофа вразила весь світ, страшним розмахом нечуваної раніше бід , трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне  покоління. Вибух, що стався 26 квітня 1986 року в Чорнобилі, ось уже 30 років не втихає у нашій свідомості. Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони людей. Ця трагедія зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево багатомільйонного народу.

За офіційними даними, із зони вивезено понад 90 тисяч жителів, загублено 48 тисяч га землі, виведено із ладу 14 підприємств, 15 будівельних організацій, втрачено 900 тисяч кв.м житла, 1040 приватних будинків.

 На сьогоднішній день понад 2 мільйони людей проживає в забрудненій зоні,з них 800 тисяч дітей.

 До цієї сумної дати в  Лужанській  дитячій  установі  : «Сонечко» було організовано  для дітей урок пам`яті: « Чорнобиля гіркий полин…» та   підготовлено перегляд літератури: "Збережемо природу –збережемо життя".

Увагу  дітей привернула  книга « Азбука природи»,яку нещодавно отримала наша книгозбірня.

Ведучі Сікора Кароліна–Ангеліна  та Чепелова Оксана, учениці 7-Б  класу Лужанського ЗНЗ I-III ст.ім.В.Орелецького разом із  класним керівником Юречко Інною Орестівно та  вихователем дошкільної установи Григорчук Інною Дмитрівною підготували розповіді про трагічні події.

Вихованці  старших  груп №1 та №2 (вихователі Ткачук Анна Василівна  та

 Григорчук  Інна Дмитрівна) мали змогу ознайомитись із  уривками документального фільму : «Чорнобильські дзвони» та  переглянули фото міста Прип`ять до та після трагедії .

Гудуть екологічні дзвони.Тривогою і болем наповнені їх звуки .Болем за нашу землю , за отруєні хімічними відходами  ріки ,за  вирубані ліси , засмічену  природу… 

Переглядів: 218 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 16-04-22

«Т.Г.Шевченко-великий Кобзар України"

Переглядів: 542 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 16-03-11

Бібліотечний урок : " Читання -це крок до успіху"

 
Бібліотечний урок : " Читання -це крок до успіху"
Переглядів: 540 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 15-12-02

козацька рада в лужанах

Переглядів: 568 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 15-11-18

Переглядів: 241 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 15-08-27

День захисту дітей

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 256 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 15-06-04

Переглядів: 654 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 15-03-15

Переглядів: 570 | Додав: ЛужаниБібліо | Дата: 15-02-18

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites